Tapahtumapaikat

Verkatehdas – Paasikiventie 2

lasipiha3Verkatehdas on Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva kulttuuri- ja kongressikeskus. Vanhan tehtaan muodostamiin puitteisiin on syntynyt ainutlaatuinen ja viihtyisä kokonaisuus, jonka sydämen muodostavat musiikki- ja kongressisali, lasipiha, kokouskeskus ja ravintola.

Verkatehdas toimi alunperin tuotantolaitoksena vuosina 1895-1963, jolloin siellä työskenteli yli 1300 henkeä. Kaupunki osti rakennukset 1978. 1980- ja 1990-luvuilla verkatehtaan suojissa opiskeltiin ja harrastettiin ahkerasti. Sinne oli sijoitettu mm. kansalaisopisto, tanssiopisto, ammattikoulu, Wetterhoff sekä sosiaali- ja terveydenhoitoalan koulutus. Tiloihin löysivät myös judon ja nyrkkeilyn harrastajat. Yksi toisensa jälkeen tiloja valtasivat sellaiset kulttuurilaitokset kuin Teatteri Verstas, Miniteatteri, Kulttuuritukku sekä Hämeenlinnan kulttuurikeskus. Nämä enteilivät vuonna 2001 käynnistynyttä varsinaista Verkatehdas-projektia. Verkatehtaan uusia avajaisia vietettiin heinäkuussa 2007.

Verkatehtaan tiloissa toimivat nyt myös elokuvakeskus Bio Rex, Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri, Hämeenlinnan taidemuseo, Miniteatteri, Ars-Häme ry sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX. Sinne ovat löytäneet tiensä monet kulttuuri- ja media-alan yhdistykset, yritykset ja ammatinharjoittajat. Lisäksi alueella toimii mm. mainostoimisto, pari arkkitehtitoimistoa, Linnan Pyöräverstas, Ylen aluetoimitus ja  Vanajaveden opisto sekä Sibelius-opisto.

Verkatehdas on konkreettinen esimerkki teollisuuden murroksesta ja luovan talouden uusista mahdollisuuksista. Vanhat tehdasrakennukset ovat uudistuneet uusilla toimijoilla, uudella teknologialla ja uusilla liiketoimintamalleilla elämystalouden kohtaamis-, markkina- ja työpaikaksi.

Raatihuone – Raatihuoneenkatu 15

Hämeenlinnan_raatihuoneHämeenlinnan torin laidalla sijaitseva Raatihuone on kaupungin juhla- ja kokoustila. Uusrenessanssityylinen talo valmistui helmikuussa 1888 samalla tontilla sijainneen puisen rakennuksen paikalle. Raatihuoneessa sijaitsivat juhla- ja valtuustosalin lisäksi raastuvan ja maistraatin istuntosali, rahatoimikamari, huutokauppasali, pormestarin ja kaupunginviskaalin huoneet, poliisikamari ja kaupungin vankila. Pian talon valmistumisen jälkeen juhlasalista tuli kaupungin kulttuurielämän keskipiste. Raatihuoneen juhlasali on entistetty alkuperäiseen asuunsa.

Baarikierroksen kartta

Vanha karttaYhdistelmä uutta ja vanhaa –  baarikierroksen kartta on toteutettu vanhalle Hämeenlinnan kartalle 1800 -luvun alkupuolelta. Kartta on ladattu Thinglink – palveluun, johon on lisätty keskustan baarien sijainnit ja linkit niiden Facebook sivuille.  Kartalta löytyvät  Albertin kellari, , the Kings Pub, Nooran viinibaari, Pool Cafe, Popino ravintola, Olutravintola Birger ja Skogster.

Mainokset