Menut

KANSI_Hame_ala_carteTilaisuuden menut nostavat esille Kanta-Hämeen herkkuja ja lähiruokatarjontaa. Kanresta-ravintolan Pellolta ruokapöytään hankkeen pellot Lopen Vojakkalan kylässä tuottavat ravintolalle omaa satoa. Biotalouden ja luonnonvara-alan haasteena on uudistaa ja lyhentää lähiruuan logistisia ketjuja, ja mahdollistaa tuoreempia, terveellisempiä ja herkullisempia aterioita. Enterprise 2015 tapahtuman on valittu täydentämään tapahtuman ohjelmaa.

Tarjoilut Verkatehtaalla – Kehruumestarin päivä

Aamiainen: Savulohi-rieskarulla, chili-juustomunakokkelia, tehtaan leipävalikoima, juustoa, kinkkua ja vihanneksia, perinteistä kaurapuuroa ja marjahilloa, hedelmiä ja tuoremehua sekä Kaffa Roasteryn kahvia ja teevalikoima

Päivän kokouslounas: Kaksi ruokaisaa salaattia, talon leipää ja levitettä, lämmin ruoka, kahvi ja tee sekä jälkiruoka. Ruokajuomana jäävesi

Iltapäivällä: Päivän makea, marjasmoothie sekä Kaffa Roasteryn Go’Kväll kahvia ja teevalikoima

Tarjoilut Raatihuoneella Hämeenlinnan kaupungin vastaanotolla

Pirjo-Päivärinta-Jannen-iltapala-Ainon-tapaanHämeenlinnan Raatihuoneen keittiömestari – food designer  Pirjo Päivärinta toivottaa Teidät sydämellisesti tervetulleiksi nauttimaan hämäläistä vieraanvaraisuutta ja modernia tulkintaa maakunnallisesta aistikkaasta ruoasta ja visuaalisesti esillelaitetuista tarjoomuksista. Pirjon Maunviljelijät Oy on Chaine des Rotisseurs ravintola, joka vastaa Raatihuoneen tarjoiluista. Pirjo Päivärinta on saanut Hämeen ympäristöpalkinnon 2013 hänen uraauurtavasta ja luovasta toiminnastaan ympäristön hyväksi lähiruokakulttuurin alalla. Pirjo käyttää raaka-aineina paljon myös erilaisia villiruokia.